6 Интересни факта за покет пружините

1. Какво представлява?
„Покет“ системата е изградена от редове индивидуални малки пружини, всяка от които е покрита с плат и наподобява малък джоб, откъдето идва и името. Всяка от тези малки пружини реагира самостоятелно на вашето тегло, форма и движения по повърхността на матрака, значително подобрявайки комфорта при различните позиции за сън. Покет системата е създадена, за да предотврати „подскачането“ на едната част от матрака при рязко ставане и за да осигурява равномерно разпределение на тежеста по цялата повърхност.
 

2. Брой на пружините.

Матраците с покет системата имат много по-голям брой пружини от един стандартен пружинен матрак и съответно са асоциирани с по-голямо ниво на комфорт. Един страндартех матрак има между 325-400 пружини, докато броя при покет системите варират от 600-800 при по-обикновените модели до 3000-4000 при най-луксозните вариации.

3. Видове пружини.

Съществуват различни покет системи, с различно качество на пружините, което разбира се пряко се отразява на цената на матрака. Най-качествените покет системи са изградени от ванадиеви пружини, които са поставени в джобове от американ и са зашити едни за други, създавайки цялостният пълнеж на матрака. По-голямата част от покет системите на пазара се състоят от пружни, които са поставени от джобове от полипропиленов плат или Фибертекс и са залепени под формата на редове. Тази структура носи основните свойства на покет пружините, без да прави продукта непосилен за вашият бюджет.

4. Пълнеж.

Както при пружините, така и при самият пълнеж, съществуват много разновидности. По-евтините продукти обикновено съдържат памук или изкуствените тъкани, докато най-скъпите модели често съдържат овча вълна, кашмир и дори коприна. Решението какъв да е пълнежа на матрака обикновено цели да постигне баланс между нивото на комфорт и продажната цена.

5.  Не задържат и генерират толкова топлина.

Матраците от „мемори“ пяна, които набират популярност в днешни дни и често се избират като алтернатива на матраците с пружни имат един голям недостатък, който много хора не знаят. Макар, че предлага високо ниво на комфорт и мекота „мемори“ пяната задържа и генерира огромно количество топлина и не позволява на тялото да диша, което често води до събуждане. Структурата на покет системите позволяват на въздуха да циркулира, поддържайки нормална температура. Затова ние от Амели не препоръчваме матраците изцяло от мемори пяна.

6.  Бюджет!

Стандартните пружинени матраци често са приемани като по-икономичното решение, но истината е че множеството от новите матраци с покет системи се произвеждат масово и са също толкова достъпни.