Черният петък - празника на пазаруването.

Днес, в почти всички краища на света се провежда търговската кампания Black Friday или "черен петък", която е известна с големите си намаления и треската за пазаруване. Тази практика за първи път се прилага в САЩ, още през 60-те години на миналията век и от тогава се превъща в ежегодно явление.

Черният петък се провежда след Деня на благодарността. който винаги се празнува в последният четвъртък на месец ноември. След веселието покрай един от най-светлите семейни празници в Щатите всички хора забравят за всичко останало и се втурват към магазините с една единствена цел - да се възползват от най-добрите оферти!

Тъй като физическите магазини и моловете рядко успяват да издържат на наплива от хора, които се струпват на този ден, в наши дни Black Friday се пренася и в интернет пространството, където безброй потребители могат лесно и бързо да пазаруват.

Самото си име, черният петък дължи на Филаделфия, където терминът е използван заради хилядите коли и пешеходци по улиците след деня на благодарността. Името има и по-дълбоки корени, които са от времената, в които магазинерите са ползвали тефтери, за да записват приходите и разходите от своите поръчки. Именно печалбите са били отбелязвани с черен цвят, който е започвал да се изпозлва през месец ноември - когато винаги имало прилив на поръчки.

За да можете и вие да усетите духа на черният петък, ние от Амели сме подготвили намаления на много от нашите продукти, които ще бъдат активни през последната седмица на ноември. Количествата за промоцията ще са ограничени, затова не забравяйте да сте сред първите посетители!