Изненадващите ефекти на един матрак.

Никой от нас не би се включил в маратон или изкачил планина без подходящата екипировка, нали? Въпреки, че прекарваме около една трета от живота си в сън, много от нас не са добре подготвени - поне когато говорим за матраци.
Всички твърдят, че са наясно с важността на удобния матрак и качествената почивка, но винаги си намират извинения, за да не си закупят нов. Една от най-полурярните причина е разбира се, липсата на голям бюджет. Ние от Ameli сме се постарали да направим всичко по силите си, за да получилите  качествени ендолицеви и двулицеви продукти на възможно най-достъпните цени и съветваме - НЕ ПОСТАВЯЙТЕ ЦЕНА НА ВАШИЯТ КОМФОРТ И СПОКОЙСТВИЕ.
Добрият сън може да ви помогне в свалянето на тегло, да подобри вашата памет и работоспособност. Този процес разбира се е двустранен - старият и амортизиран матрак ще ви донесе само досадни болки във врата и кръста, придружени с постоянна раздразнителност.

Ето 5 изненадващи начина, по които един матрак може да влияе на вашият сън и здравословно състояние без дори да подозирате!
1.  Покупката на нов матрак ще намали нивата ви на стрес.
Едно проучване през 2009 кара 59 мъже и жени в добро здравословно състояние да прекарат съотвено -  28 последователни нощи, спейки на техните собствени, но остарели матраци и 28 последователни нощи на чисто нови матраци, със средна твърдост. След това, всеки един от тях е бил помолен да направи оценка на собствените си нива на стрес, на основата на фактори като раздразнителност, притеснение, главоболия, треперени и др. Резултатите били еднозначни - нивата на срес били значително понижени при спането на новите матраци, поради повишеното качество на съня.

2. Може да сте алергични към матрака ви.
Или поне към домашните акари, които го наричат свой дом. Тези микроскопични същества се хранят с мъртви кожни клетки, които човек отделя по време на сън и могат да бъдат открити във вътрешността на почти всеки един матрак. Според много лекари, домашните акари засилват ефекта на някои алергии и могат да създадат сериозни затруднения при болни от астма. Редовното изпиране на завивките и протекторите, почистването с прахосмукачка и наличието на анти-акарни.

3. "Средно твърд" е всъщност доста субективно понятие.
Твърдостта или мекотата на един матрак се усеща различно при всеки един чоек и затова не трябва да се приема като някаква абсолютна характеристика. Да, всички описания, които ние от Ameli ви предоставяме, имат за цел да направят избора ви по-лесен и съответстващ на истинските ви нужни, но това не бива да ви ограничава. Един матрак с ядро от полиуретанова пяна, например, може да се окаже също толкова твърд за вас, колкото друг с ядро от покет пружини. Именно заради това, ние ви съветваме да обръщате внимание и на самата технология на матрака когато правите покупки.

4. Честото събуждане и въртене също е знак, че е време за смяна.
Дупка в средата на матрака или изкочила пружина са очевидните причини за смяна на вашия матрак, но това съвсем не значи, че са единствените. Има и много други неща, които могат да ви накарат да напишете ameli.bg в браузъра си и да решите веднъж завинаги проблемите със съня. Постоянното събуждане през ноща, умората след дълъг сън и дори чувството, че спите по-добре добре когато сте на чуждо място са едни от най-често срещаните знаци, че е крайно време да направите малка инвестиция в собствената си почивка.

5. Използването на спалнята като домашен офис може да ви държи будни.
Експертите са единодушни в мнението си, че спалнята трябва да бъде място само за почивка и отдих, тъй като в противен случай вашият мозък бързо преминава в режим на работа и ви пречи да заспите. Изведнъж започвате да мислите за отговаряне на дълги имейли и за тежки работни срещи, напълно забравяйки защо сте в леглото. Всички смартфони, таблети и лаптопи също оказват много негативно влияние на вашият сън, но нека не се заблуждаваме - едва ли ще спрете да гледате Инстаграма си преди лягане само защото сте прочели тази статия.