ЕДНОЛИЦЕВ срещу ДВУЛИЦЕВ

Доста често ни задават въпроса кой вид матраци са по-добри, еднолицевите или двулицевите?

Истината е там някъде, по средата. 

Еднолицевите матраци могат да се ползват само от едната страна и обикновено са много по-тежки, тъй като долната им част е от дървен материал. Тази дървена основа представлява вградена подматрачна рамка. Този тип матраци се поставят дирекно в очертанията на спалнята и са подходящи за точно определени легла. В България,например, популярна спалня за еднолицев матрак е т.нар. модел "Приста".

Двулицевите матраци, както става ясно от самото име, могат да се използват и от двете страни, които са облицовани с текстил и допълнителна вата, или понякога пълнежа им е поставен в голям калъф (при евтините и често некачествени разновидности). Те са доста по-леки и, за да се използват е нужно да се закупи допълнителна подматрачна рамка, освен ако вашата спалня не разполага с вградена такава.

От гледна точка на комфорта разлика между самите видове - няма. По-добърият матрак за вас е този, чийто пълнеж отговаря на вашите нужди и предпочитания. Разбира се, би следвало да се съобразите с вида на вашата спалня, тъй като това ще определи дали ви трябва еднолицев или двулицев матрак.

Ние от Ameli, сме се постарали да създаден еднолицеви и двулицеви модели, които предлагат всички модерни технологии на изработка, така че да можем да задоволим всички ваши нужди - без значение дали сте избрали еднолицев или двулицев матрак.